Prémium Húsok Önnek

Évek óta küldetésünknek tekintjük, hogy megteremtsük a minőségi húsélményt a magyarok számára is, így számtalan különlegesség található meg hentes webshopunk kínálatában. Spanyol húsok (ibériai sonka, tarja, karaj stb.), angol (dorking) csirke és egyéb termékek pl. paprikakrémek – igyekszünk minden vásárlónk igényét maximálisan teljesíteni!

Fontosak számunkra a visszajelzések, a minőségi vásárlási élmény megteremtése, ennek érdekében folyamatosan képezzük magunkat! Motivált csapattal és kiváló szakemberekkel vagyunk felvértezve. Csontozáson, daraboláson és egyéb húsfeldolgozási folyamatokon túl szívesen állunk vásárlóink rendelkezésére elkészítésbeli kérdésekben is. Értéket, minõséget, frissességet, fiatalos, motivált gondolkodásmódot szeretnénk csempészni a hentes üzletek repertoárjába, reméljük, hogy Önt is hamarosan vásárlóink között üdvözölhetjük!

Filozófiánk

“Mindent úgy készíts el, mintha magadnak, vagy a családodnak készítenéd!”

Miért válasszon minket?

★ Rendkívül széles választék: Sonka, tarja, karaj, lapocka, comb, csirkehúsok, sertéshúsok

★ Prémium minőségű húsok

★ Előkészített húsok: profi henteseink igény szerint dolgozzák fel a húsokat (filézik, szeletelik, kockázzák, csíkozzák, darálják, pácolják)

★ Rugalmas rendelésfelvétel és kiszállítás

★ Kiszállítás már másnapra, díjmentesen

★ Páratlan húswebáruház magánszemélyeknek

Ízletes receptek

Olvassa el receptjeinket, hogy igazán ízletes ételeket készíthessen prémium húskészítményeinkből.

Fekete ibériai disznó

Az iberico sonkákat a takarmányozás (makkoltatás) és a sertés fajtatisztasága (%) szerint címkézik, osztályozzák. A szabadon tartott, makkoltatott, 100%-ban fajtatiszta ibériai sertésből készült legjobb sonka elnevezése a jamon iberico de bellota. Ennek fekete és piros címkés változata is létezik. A csúcsminőségű fekete címkés 100% fajtatiszta, az előírásokat mindenben betartó takarmányozással tenyésztett, makkoltatott sertésből készül.

Az iberico – vagyis a legjobbnak mondott – spanyol sonka őshonos ibériai disznófajtából (cerdo iberico) készül. Ennek a háziasított őseit még a föníciaiak vitték az Ibériai-félszigetre, ahol az a vaddisznóval újrakereszteződött. Így alakult ki a ma ismert, rövid orrú, vörös vagy sötét, a szürkétől a feketéig terjedő színű, alig vagy egyáltalán nem szőrös, fekete körmű (pata negra) állat. A iberico, akárcsak nálunk a mangalica, korábban általánosan elterjedt sertésfajta volt, a húsra nemesített és tenyésztett modern nyugati fajták azonban kiszorították. Mivel az iberico félvad állatnak számít, és mert az újabb fajták gazdaságosabban és könnyebben tenyészthető sertések voltak, a 70-es évekre már csak Andalúzia északnyugati részén tartottak iberico sertést. Szerencsére ott a körülmények tökéletesek voltak, így az iberico nem halt ki teljesen, és a 90-es években újra népszerűvé vált.

Magyal- és paratölgyes területek, kedvező klimatikus adottságok és a megfelelő táplálás az iberico sonka titka. Az ibériai sertés tenyésztéséhez szeptember és április között négyféle tölgy makkjára is szükség van. November és február között a legnagyobb mennyiségben a magyaltölgy makkját fogyasztják, azonban a szezonban a spanyol tölgyek, gall tölgy, és a sokra tartott paratölgy makkja is táplálékul szolgál. Naponta több kilogramm. A sertések a sok mozgástól kevéssé elhízottak, életük legalább utolsó 3-5 hónapját a legelőn, vagy a ligetes tölgyerdőben, a dehesán töltik. Izomzatuk a szabadban töltött hónapok során megerősödik, húsuk megkeményedik, ízletesebb, szikárabb lesz, hasonlóan a vaddisznó húsához. Az ibériai sertés húsa a tenyésztés utolsó időszakában éri el jellegzetes, zsírral átszőtt márványos erezetét.

Dorking csirkék

A fajta a régi római húsjellegű dorking fajtára vezethető vissza. A helyi parlagi és a brahma fajták keresztezéséből alakult ki a ma ismert sussex fajta a XIX. század első felében Dél-Angliában. A XX. század elején a fajta kiváló hús- és tojástermelőnek számított.

A fajtára a fehér tollszín mellett a jellegzetes columbián rajzolat jellemző: a nyak- és a faroktollak feketék, fehér szegéllyel. Gazdasági értékét viszonylag jó húsformái, finom rostú húsa és jó közepes tojástermelése határozza meg. Kisebb testű vonalait az 1960-1970-es években még használták középnehéz tojóhibridek anyai vonalaiként.

Jellegzetessége a fehér bőr- és lábszín, amely egyes országokban a pecsenyecsirke értékesítésekor előnyt jelent (pl. Anglia), máshol hátrányt, ezért sárga láb- és bőrszínű típusát is kitenyésztették. Régebben húshibrid előállító anyai vonalként egyes keresztezési kombinációkban is szerepeltették. Ma a sussex fajta nem felel meg az utóbbi kívánalmaknak, mert sem a növekedési erélyt, sem a húsformákat illetően nem veszi fel a versenyt a fehér plymouth fajtával.

Az utóbbi időben a szabad tartásra alkalmas alternatív pecsenyecsirke típusok előállításában újra szerepet kapott az ezüst columbián változat. Aranyszínű vagy vörös hústípusú kakasokkal párosítva a sussex tojókat a naposcsibék tollszín alapján szexálhatók. A pecsenyecsirkék 12 hetes korra könnyen elérik a kívánatos 2100-2250 g-os élősúlyt.

A Hobbitenyésztők között kedvelt színváltozatai: a világos, a sárga és a vörös columbián rajzolattal.