Iberico lapocka csontos

Iberico lapocka csontos

8 600 Ft (Az árak az Áfa-t tartalmazzák, hús, csirke és tojás 5%, a többi 27% áfa)

Az Iberico húsfajták a világ legízletesebb húsai közé tartoznak. Jellegzetes a hús márványozottsága, omlós textúrája és egyedi, utánozhatatlan mogyorós aromájú íze van.

FELHASZNÁLÁSI MÓD: BBQ, pörkölt, Sütés

Az árak forintba értendők az Áfa-t tartalmazzák, hús, csirke és tojás 5% Áfa a többi 27%. Áraink egy évig érvényesek!

Leírás

TERMELŐ, SZÁRMAZÁSI HELY: 

Consorcio de Jabugo, Corteconcepción (Huelva, Andalúzia), Spanyolország. 700 méteres tengerszint feletti magasság, szellős hegyi tölgyligetek, télen erős északi szelek, nyáron is viszonylag enyhe klíma – ezen az ideális mikroklimatikus adottságokkal megáldott vidéken készülnek a világ leghíresebb ibérico sonkái. A természeti környezet mind az ibériai sertés ridegtartása, mind a sonka természetes érlelése szempontjából egyedülálló.

SERTÉSFAJ, VÁGÁS: 

a Capa Negra név a méltán híres sertésfaj, az ibériai sertés sötét bőrére utal. Az ibériai fekete (vagy feketelábú, pata negra) sertés jellegzetes mediterrán faj, más sertésfajoktól rövid, sötét szőre, vékony lába, fekete patája, viszonylag hosszú orra és lógó füle különbözteti meg. Ám ami igazán lényeges: genetikailag egyedülálló fizikai tulajdonságokkal rendelkezik; izmait sűrűn behálózza a finom zsírszövet, ami a belőle készült sonkának utánozhatatlan ízt és textúrát kölcsönöz. Az ibériai sertésből készült termékeket, de elsősorban a sonkákat két fő kategóriába sorolják aszerint, hogy az állatot milyen étrenden nevelték. A bellota makkoltatott ibériai sertésből, míg a cebo de campo csúcsminőségű tápon nevelt ibériai sertésből származik, és míg a bellota magasabb kategóriát képvisel, mindkét fajta, tehát a cebo de campo is hozza az ibérico sonkák jellegzetes márványozottságát, omlós textúráját és egyedi, utánozhatatlan ízét.

További információk

Tömeg 1 kg

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Iberico lapocka csontos” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.