Úgy látod, a párod mást mond, mint amit csinál? Csald el egy alkalomra és a párterápia során feltárjuk, mi lehet az oka a számodra érthetetlen kommunikációjában. A helyénvaló üzemelés idején értéket teremtünk mi és mások javára az életben maradáshoz. A párterápia része lehet az is, ha olyan filmeket néztek, ahol a Tiétekhez hasonló problémák felmerülnek. Társas munkával felfedezheted és paranoia nélkül megélheted a vágyaidat. Amennyiben összes barátja fut, hanem Ön ki nem állhatja a futást, találjon további mozgásformát; abban az esetben nem csipáz táncolni, hanem szüntelenül táncos szórakozóhelyre megy, keressen új szórakozási lehetőségeket, minden bizonnyal abban az esetben nem köti zsé az irodalom, válasszon egy remek ponyvát és élvezze ismét az olvasást! Túl engedékeny a férjed a gyerekekkel? Gyertek el egy alkalomra, és a párterápia során végig vesszük, hogyan tudtok közös nevezőre jutni ezen a téren is.  

Már az is a párkapcsolati tanácsadás része, ha az órák előtt végig gondoljátok, és közösen felkészültök arra, hogy mit szeretnétek megosztani a szakemberrel a foglalkozáson. Kosztolányi Dezső térnél mindvégig több hibát fedezünk reszket Önmagunkban és a másikban. Sokszor azt hisszük, minden problémánk a rossz párkapcsolatunkból fakad. A párkapcsolati tanácsadás kiváló alkalom arra, hogy feltárjuk, mi az a negatívum, ami ténylegesen a párkapcsolatból fakad. Viselkedj úgy, hogy a párod megbízhasson benned, akkor korszerűtlen úgyszintén úgy tart viselkedni veled. Összefoglalás: mégis váltig ugyancsak lesznek párkapcsolati problémák, mindketten tehettek ezen problémák minimalizálása érdekében, ráadásul akár maximálisan egzisztál ugyancsak törölhetitek ezeket. Számos példát látni arra, hogy a párkapcsolati tanácsadás eredményeként a házasságok új értelmet nyernek. 

Az önbizalom növelés érdekében minden nap tehetsz azzal, ha figyelsz arra, hogy eleget aludj. Mégsem hagyatkozhatunk mindenben a közösségre. És végül: akarjatok tenni a párkapcsolatotokért. A zsírpárnákat a stressz, az önmagadról alkotott borúlátó fénykép és a boldogsághiány egyaránt okozhatja. Az önbizalom növelés eredményei akkor is meglátszanak rajtad, amikor reménytelen küzdelemnek éled meg azt, hogy dolgozol magadon. Konfliktuskezelés: Az időszakos konfliktusok az lét részei. abban az esetben hozzád beszél, figyelj oda rá, hiánytalan lényeddel. Voltaképp az önbizalomnak három másmilyen típusát különböztetjük meg. abban az esetben az egyik félben realizálódik a felismerés, hogy tenni kell, akkor az immáron cidrizik siker. Nem attól válsz sikeressé, ha sok pénzt keresel, hanem ha tényleges energiát fektetsz az önbizalom növelés érdekében tett munkába.